Известие

Collapse
No announcement yet.

сменя обороти на празен ход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• сменя обороти на празен ход

Привет колеги,

Мойта от време на време почват да и падат оборотите от 1000 обикновенно падат на 500-600 (аха да изгасне) и после се дигат на 1200 - 1400.
    Тъпото е че от една седмица я гледам и не мога да хвана схема по която се случва.

Много истории чух, бая теми изчетох и бих искал да чуя вашите мнения.

Благодаря.
    Alfa Romeo 145 Junior '98 1.6 TS | Газ (Бардолини)

Това кога го прави на място или в движение на диагностика ходи ли
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

на място на диагностика съм след два дена и искам предварително да съм готов.
      майстори ... трима - три различни работи казват, та искам от глупави предположения/излишни пари да се предпазя.

Comment

Вече започвам да си мисля,че всяка 3-та Алфа има подобен проблем
        А на теб какво са ти казали 3-мата майстори и само оборотите ли са ти проблема или има и нещо друго?
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Това за майсторите е образно казано, иначе версиите са:
          дебитомер, ламда сонда, колектора диша, гумените втулки и други.

Иначе има проблеми и с мощноста - колеги разправят че ангренажа не е зацепен както трябва ...

Като мина диагностика ще пиша пак

Приятно изкарване на почивните дни.

Comment

Е то значи може и моя ангренаж да не е зацепен както трябва(макар че съм с верига ),щота и аз имам същите симптоми А относно другите неща(дебитомер,сонда,втулки)-нищо чудно да е някое от тях Ако се поразтършуваш из форума,ще установиш,че почти винаги те са обичайните заподозрени.Успех на диагностиката и дано да се окаже нещо дребно
            И да не забравиш да споделиш от какво е било като си решиш проблема
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

А моторчето за празния ход проверихте /чистихте/ ли, където в 90% процента от случаите е проблема при подобни симптоми?
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

Първо него(моторчето).Беше си доста чисто,но все пак го почистих.Освен това почистих и дроселовата клапа и дебитомера.Наскоро сменени кабели(Шампион) и свещи(НГК).Въздушния филтър е на около 2000 км,но все пак го проверих и е като нов.Вчера се опитах да сваля пласмасовта колекторна кутия и гумените втулко,за да ги гледам да не "издиша" от тях.Не успях да ги сваля нацяло,но доколкото успях да ги огледам ми се сториха наред.Въпреки това смених скобите на втулките и ги омазах със силикон.Съмнява ме да е ламбда сонда,понеже не отчитам голям разход.
                И проблема не са само оборотите.
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

След зацепване (на ново) на ангренажния ремък, проблема с мощноста изчезна - колата си върви както преди.
                  Сменени свещи Denso Iridium Power IU22 - бяха ми сложили един Champion който за 200км. на нищо не приличаха.

За оборотите - почистиха дроселовата клапа с уговорка ако не се оправи следва моторче за ниски обороти ... следва смяна/почистване и коментар съответно.

Вариянта с филтър го изключвам - сменени са всички.

До скоро.

Comment

Винаги от кофти бензин имам такива проблеми с оборотите...ВИНАГИ!!!
                    Слагам ЕкоЕлда 100 от 2 месеца и нито 1 път не съм има без никакви други промени....... преди пак го бях установил, но се ми се искаше и друг бензин да пробвам......да ама не, само с Еко върви и то мнооого по-добре
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Във Варна има 4 ЕкоЕлда.
                      Според мен само на една бензина като, че ли става.
                      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

тоя проблем ме мъчи ако ти кажа има няма 2 месеца а решението е толкова просто !!! В първият магазин за автопринадлежности питаш за ВД 40 или АБРО 50! едното е 8лв а другото е към 5.50, на мен Абро-то ми свърши работа. поправя се по следния начин
                        1во развивш шайбата която е държи гуменото съединение (след дебитомера което е преди степ мотора) Пръскаш обилно и изчакваш, правиш едно кръгче с италиански крад (газ до дупка) изчакваш около 10тина мин и повтаряш процедурата. мойта беше толкова зле че гаснеше в момента е просто перфектна! ако незнаеш кое е степмотора кажи утре ще ти направя и снимки и клип как точно става далаверата. Успех !
                        145 1.4 TS 99' EX
                        145 1.6 TS 99'

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                          Във Варна има 4 ЕкоЕлда.
                          Според мен само на една бензина като, че ли става.
                          Истината е че и в София на някои не е идеален бензина, това са тези които преди бяха Българското Еко... ама вече сме ги изучили
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от DeViL145
                            тоя проблем ме мъчи ако ти кажа има няма 2 месеца а решението е толкова просто !!! В първият магазин за автопринадлежности питаш за ВД 40 или АБРО 50! едното е 8лв а другото е към 5.50, на мен Абро-то ми свърши работа. поправя се по следния начин
                            1во развивш шайбата която е държи гуменото съединение (след дебитомера което е преди степ мотора) Пръскаш обилно и изчакваш, правиш едно кръгче с италиански крад (газ до дупка) изчакваш около 10тина мин и повтаряш процедурата. мойта беше толкова зле че гаснеше в момента е просто перфектна! ако незнаеш кое е степмотора кажи утре ще ти направя и снимки и клип как точно става далаверата. Успех !
                            Предполагам че говориш за проблема с оборотите

Пусни снимка, ще е от полза.

П.П. ВД-то вече го имам.

Comment

Развиваш кадето сочи червената стрелка и пръскаш в посока кадето сочи Жълтата. НА ЗАГАСЕН ДВИГАТЕЛ! Предполагам че ако е на запален ще даде грешка от дебитомера, затова не експериментирайте. Като пръскаш обилно, натисни няколко пъти газта, и докато държиш пръскай вътре. покарай я малко като я настъпваш, и повтори процедурата. Успех!
                              145 1.4 TS 99' EX
                              145 1.6 TS 99'

Comment

Working...
                              X